茶道美學

Tea 4 health

무진공방주얼리 2006. 1. 10. 09:48

Drinking tea may help lower risk of ovarian cancer

Women who drank at least two cups of tea a day had a lower risk of ovarian cancer than those who did not drink tea, according to a study published in The Journal of the American Medical Association’s Archives of Internal Medicine.

 

The scientists observed a 46 per cent lower risk of ovarian cancer in women who drank two or more cups of tea per day compared with non-drinkers. Each additional cup of tea per day was associated with an 18 percent lower risk of ovarian cancer.

The research was carried out at the Division of Nutritional Epidemiology, The National Institute of Environmental Medicine, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden and prospectively examined the association between tea consumption and the risk of ovarian cancer in 61,057 women, aged 40 to 76.

 

 

안녕하세요......차에 대한 좋은 정보를 읽고서 이렇게 글을 올립니다..차를 하루에 2잔 이상을 마시는 여성이 마시지 않는 사람에 비해서 난소암에 걸리지 않을 확률이 46%나 적다고 합니다...한잔씩을 더 마실때마다 18%씩 더 난소암의 위험성이 감소되구요...스웨덴 40 - 76 세 여성 61,057명을 대상으로 실험을 했다는군요..

 

  • Approximately 40% of the nation's fluid intake today will be tea
  • Tea without milk has no calories. Using semi-skimmed milk adds around 13 calories per cup, but you also benefit from valuable minerals and calcium
  • Tea with milk provides 16% of daily calcium requirement in 4 cups
  • Tea contains some zinc and folic acid
  • Tea with milk contains Vitamin B6, Riboflavin B2 and Thiamin B1
  • Tea is a source of the minerals manganese, essential for bone growth and body development, and potassium, vital for maintaining body fluid levels
  • The average cup of tea contains less than half the level of caffeine than coffee. one cup contains only 50mg per 190ml cup
  • Tea is a natural source of fluoride and delivers 45% of your daily requirement if you drink 3/4 cups per day
  • Only 11% of UK water supply has fluoride added
  • Green and black teas are from the same plant, Camelia sinensis, and contain similar amounts of antioxidants and caffeine

 

우유가 칼로리가 높다 생각하여..티를 마실때 넣지 않아도 괜찮지만...

우유를 넣는다해도..13칼로리가 추가되구요..미네랄 칼슘이 있답니다...

티와 우유를 섞어서 하루에 4잔을 마시게되면 하루에 필요한 칼슘의 16%가 공급이 되구요..

folic acid(폴산=빈혈의 특효약)과 Zinc(아연)이 포함 되있구요..V6 ,Riboflavin(비타민 B2 또는 G),Thiamine B1...티 또한 카페인이 있긴하답니다..그렇지만..커피 한잔의 반에 못미치는 성분이구요..그래도 카페인이 든 양과 비슷하게..노화방지에 좋은 Antioxidant가 함유 되있다네요..

 

 

 

물론 자신이 좋아하는 차를 즐기면서...좋은 생각으로 편안하게 마심으로서...스트래스가

줄어들어서 이지 않을까 싶네요...저의 작은 소견으로...

유럽인들은 하루중에 꼭 30-1 시간은 차를 마시는 시간으로 정해놓고...아무리 바쁜 일상이라도...그 시간동안 혼자만의 평안을 찾으면서 티를 즐기는걸 영국에 처음 왔을때는 ...

왜 바쁜데....일하다말고...저러는 건지...하고 생각을 하곤 했답니다...

아침에 눈을 떠서도...커피 한잔을 마시면 정신이 맑아진다고 믿고있었고...저또한 그렇게 해왔거든요...*^__^*

습관이란것이 참 재밌어요...눈을 뜨자마자...어떤 종류의 홍차라도 괜찮습니다...

우유를 넉넉히 넣고...약간 달지 싶을 정도로 설탕을 탄후...마셔보세요...

너무 급작스레...하루를 시작하는 느낌보단...부드러운 하루가 열립니다...

전 티 한잔을 다 마실때쯤이면....아침의 꼭 중요한 일(?)도 해결을 하구요..^__^

어찌보면....유럽인들은...새로운것에 대한 의심이 정말 많아요...

세월이 흘러서...새로운것에 더욱 잘 적응할것 같지만....오래된 습관을 버리지 않는

이사람들만의 문화가 있는듯 합니다....아무리 바뻐도 티 타임을 오후에 꼭 같는것 처럼요...

 

"Tea 4 health" ..오늘부터 시작해보세요...

 

영국에서 이영.....*^____^*

 

자료출처 ; Tea 4 health (part of the United Kingdom Tea Council)